Älskade barn!



Sitter och lyssnar (med ett leende på läpparna) på Lukas när han leker och hela tiden pratar och uttrycker sig med både "riktiga" ord och ord som är riktiga för honom. Tänk... för ca ½ år sen var vi lite fundersamma över att han inte pratade så mycket, på 2-årskontrollen sa han inte så mycket mer än "mamma", "pappa", "lampa" andra enstaka ord, och absolut inga flerordsmeningar. Nu har vi inte en tyst minut!! Han pratar alla vakna stunder och även när han sover ibland:)
Munnen går i ett och ord som vi inte förstår hur han kan, kommer rätt som det är. Det är så roligt att höra men det gällar att tänka sig för.. han upprepar allt vi säger!

Städ & röjdag!


Idag har vi städat och röjt i garderober!
Rensat ur gammalt skräp som gamla urtvättade handdukar och lakan som aldrig används. Varför ha överfyllda skåp när vi i alla fall bara använder vissa?! Åkte sen iväg och slängde tre sopsäckar med kläder som antingen var urväxta eller som inte användes längre, på typ en "Uff-låda" fast den hette något annat! Så skönt när detta är gjort, har gått och tänkt på det länge men det har tagit emot att sätta igång.
Sen åkte vi ner på stan och käka glass och jag fyndade två klänningar på Lindex:)
 Halva reapriset så det blev totalt 244:
                        -

Höstkänsla...

Just nu känns det nästan som höst.. utanför är det jättemörkt, blåsigt och regnigt. Jag blir sugen på att tända massor av ljus här inne. Men enligt tidningarnas löpsedlar idag så kommer värmen i augusti så jag hoppas att hösten motas i dörren ett bra tag till! Jag kan i och för sig tycka att hösten är ganska mysig och soliga fina höstdagar kan vara underbara men för tillfället gillar jag sommaren mer och tycker att det varit alldeles för lite sommar än så länge. Jag har inte fått nog av att bada med Lukas, njuta av solens värme, grilla och sitta ute ljumma sommarkvällar.

Hittade lite bilder på sötnosen från två somrar sen...



Han var en glad liten skit redan då! :o)

Lite bilder från Kolmården.

Vi började vår lilla semestertripp med att åka till Söderköping där jag köpte nya härliga tyger på Jofotex. Hade kunnat handla hur mycket som helst men tyvärr går inte plånboken med på det:/

En trött mor tar en fikapaus mitt i tyghandlandet!


Lukas tittar på båtar med pappa  vid Göta Kanal.


Lukas och pappa på hotellet i Norrköping.

Fredagen tillbringade vi på Kolmården och bröjade med safariparken.


Vet inte vad, men någonting var väldigt gott på den där bilen!


Det är lite häftigt att ha dessa mäktiga djur alldeles utanför bilrutan!
  
Lukas tittar faschinerat på delfinshowen, satt som klistrad under hela föreställningen.


Mat behövs om man ska orka en hel dag bland alla djur!


Vinnare i tävlingen v. 30!

glitters
Vinnare i tävlingen v. 30 & som får välja ett plagg från buffis är:  Elin!





Kom ihåg att tävla!

I morgon är det sista dagen för att tävla om ett valfritt "buffisplagg"

Allt du behöver göra är att skriva en kommentar  i detta inlägg!

Liten blåbärsmun!



Blåbär är gott, jag äter det tillsammans med hallon i min youghurt till frukost. I morse ville även Lukas ha och efter det såg han ut så här! Dessa bär har vi köpt i affär men tydligen ska det finnas mycket blåbär i skogarna i år så jag ska dra med gubben ut och plocka lite.  Trots att jag tycker det är jättetråkigt!! Det tar ju sån tid att få ihop något, man plockar och plockar  utan att det märks i byttan! Nu var det ju några år sen jag plockade bär, det är inte riktigt min grej men eftersom jag numera äter det varje morgon kan det ju vara smart!

Tisdag....



Tyvärr var det inte så när jag vaknade..:)  men det tar jag någon annan dag tror jag!

Vad ROLIGT jag tycker det är att så många vill vara med och tävla i "buffistävlingen"  Redan andra dagen är det 18 stycken som lämnat gulliga kommentarer. Eftersom jag är nybörjare när det gäller bloggandet och detta är min första tävling känns det jätteskoj och ännu mer roligt  är det när vinsten kommer från mitt eget lilla företag. Har tänkt berätta mer om det egna företaget i senare inlägg.

Fortsätt tävla nu... än är det lång tid kvar!!

Tävling v 30!



Den här veckan startar jag en tävling där du kan vinna ett valfritt plagg från "buffis"!

Allt du behöver göra är att skriva en kommentar till detta inlägg!

Tävlingen pågår t om. måndag den 27 juli.

LYCKA TILL!!

Mor & son!


Sneak peek!


Har dessa tyger ligger och väntar på att få sys:) De lila är helt underbara, speciellt velouren.. Fler härliga tyger ska inhandlas i veckan, bla randiga i samma härliga veluor. Har massor av ideér om vad jag ska göra och jag längtar tills jag ska börja sätta saxen i dom, men det kommer nog bli först när semesern är över. Satsar dock på att ha så mycket som möjligt klart i slutet av augusti och tror att "höstkollektionen" kommer att bli lyckad;)

I morgon börjar 50% rean i weebshoppen så titta in där!
www.buffisbarnklader.se


Natti, natti...

glitters

Nu är lördagen snart slut och jag känner att det är dags att krypa till kojs. Hoppas det blir en fin söndag med sooool så att Lukas kan fortsätta öva simhopp:) Natti, natti!

En lördag hemma...

Eftersom Jonas varit på fisketävling idag har Lukas och jag roat oss själva. Efter diverse pyssel i trädgården, vilket innebar vattning av rabattEN (har endast en) och vattning av mamma! Lukas älskar att hjälpa till,speciellt när han får hålla på med vatten och extra roligt är det naturligtvis att duscha mamma med ISKALLT vatten! Jag klippte också bort lite fula blommor som vissnat men när Lukas även ville hjälpa till med det fick vi hitta på något annat och då blev det alltså bad i bebispoolen. Efter det tog vi en cykeltur så Lukas fick prova sin nya cykelhjälm och på hemvägen stannade vi till på ICA för att köpa varsin glass och jordgubbar.



Lukas fick välja glass själv, så en Daimstrut blev det:)

Bad hemma!

Eftersom vädret var lite opålitligt idag åkte vi inte iväg till stugan utan badade hemma i poolen istället.
 


Lukas hade sett simhoppning på TV innan så han skulle självklart göra likadant!

       

Den lilla bebispoolen är alldeles för liten för honom att plaska i nu, särskilt om han ska träna simhopp:) Älskar att bada gör han i alla fall...

Birka-kryss!


Lukas i bussen på väg till båten!

Lukas käkar räkmacka i väntan på att få hytten!

En glad Lukas som ville dansa och springa ute på däck.


En härlig onsdag på däck i Stockholms skärgård.


Gott vin! Köpte ett jättegott Chil

3c68db7e0d4067e6dbc43f55e6547c5c.png

Kolla varifrån!

Gott vin!
Köpte ett jättegott Chilenskt vitt vin på Birka-båten, "Antares". Har precis avnjutit ett glas. Tyvärr verkar det inte gå att få tag på någon annanstans!


Framtida kanotist!

66906f35df7ec0c6fa4827c26c2f8d76.png

Framtida kanotist!
Haft en underbar dag vid stugan,sommar igen efter en tid med regn och åskå. Jonas tog fram en kanot från sina gamla dagar som kanotist. Naturligtvis var Lukas tvungen att prova. Jag provade också men snurrade runt direkt, även om jag tror att det var Jonas som välte den!


Måndag!

Började dagen med en långpromenad och nu har jag precis ätit en stooor glass! Tänkte vara nyttig och gjorde i ordning en skål med melon av olika sorter men kunde inte hålla mig ifrån glassen ändå.
Idag blir det tvättning och lite pyssel hemma inför morgondagens Birka-kryss med mor och G. Tror det kan bli en trevlig födelsedag!

Kräfta.....

Jag är  kräfta med allt vad det innebär!!  Älskar min familj och mina nära.....

Lääängtar!

 
Längtar verkligen till Spanien och den 7:e september åker vi men samtidigt vill jag ju inte att vi ska vara där för då är sommaren här hemma slut:(
 
Här var Lukas liten och vi sitter sista dagen och njuuuter av havet. Det värsta med att vara där är att det tar emot så att åka hem!
 
Första kvällen förra året vi var där. Har just avnjutit god mat på en av byns kina-restauranger. Älskar verkligen havet..

Garderobsröj & jordgubbssaft!

Vilket väder!! Det blåser så träden utanför nästan ligger ner.. Passade på att rensa ur lite gammalt skräp i garderoben idag när man inte gärna är ute. Varför spar man på sånt som man vet att man aldrig kommer att använda mer? Sånt som man aldrig använt, eller sånt man använt för mycket så att det är slitet och fult! Så skönt att rensa bort men det blev lite tomt nu så något nytt skulle behövas;)

Medans jag höll på med detta roade sig Lukas med att trycka ner jordgubbar bakom elementet i köket! Jag trodde att han tittade på Teletubbies men det var tydligen inte lika roligt. När jag kom sa han: " oj, botta!" och pekade på en fastklämd jordgubbe.. Kommer inte åt att få bort dom heller eftersom det är så trångt mellan väggen och elementet, måste försöka hitta något smalt och långt att peta med men under tiden droppar det jordgubbsaft ner på golvet! Visst är de söta de små liven:)

Glömsk - åldern eller??

Har precis kommit hem från IcaMaxi för andra gången! Drog med mig en trött Lukas dit för att handla, blev så sugen på melonsallad med fetaost och pinjenötter och inget av det fanns hemma. Eftersom det nästan var dags för Lukas middagslur skulle jag snabba mig på.. Köpte även ett par tidningar (Amelia bl a) för jag tänkte unna mig en skön stund medans Lukas sov. När vi kom hem upptäckte jag att jag naturligtvis glömt tidningarna kvar, och eftersom jag köpt flera villa jag ju inte bara strunta i dom så det var bara att åka tillbaka! Lukas som tagit napp och snuttefilt följde glatt med tillbaka, tur att han är så snäll!! Nu när han sover sitter jag ändå framför datorn så tidningarna har jag inte rört men de blir bra att ha i kväll istället.

Annars har vi haft en tvätt och städdag idag, tråkigt men skööööönt när det är gjort!


MJ

Har strökollat lite på Michael Jacksons minnesstund på TV ikväll. Han var helt klart en av de största inom popmusiken tycker jag, och jag var ett STORT fan när jag var sådär 12-13 år. Dörren till mitt rum var full av bilder på honom och andra som jag lyssnade på eller tyckte var söta då!
Det jag tänkte på mest ikväll var hans barn.. Hur ska det gå för dem? Hur ska de få en "normal" barndom och uppväxt? Bara det att sitta på en sådan där tillställning när man är 7 år och ha sin pappas kista framför sig måste vara en jätteskum upplevelse. Hoppas, hoppas att det finns många kompetenta, kloka människor runt dem som bara bryr sig om deras bästa och inte de pengar som de eventuellt kan utbringa.

I vanlig ordning en tisdagkväll (under sommaren) har jag tittat på "Morden i Midsomer" och tycker det är skandal att de bara visar FYRA avsnitt i sommar:)

Regnigt och trist!


Idag är det en sån dag när man helst vill ligga under en filt med en bok eller en bra film eftersom regnet öser ner och det är kallt. Som tur är har man en 2½-åring som ser till att man håller igång:) Fast det märks att han har långsamt när det är sånt här väder.. han hittar bara på en massa bus och blir arg som ett bi när jag säger åt honom. 

Slapp söndag!

Började dagen med en skön cykeltur ut till stugan där Lukas passade på att bada lite. Sen har vi inte gjort så mycket  mer..  J klippt gräset medans Lukas och jag plockade smultron. Vi har ganska mycket vilt växande smultron i trädgården.

Sen proppade vi i oss pizza vilket var jättelänge sen. Gott var det men man mår inte jättebra efteråt..
Tyvärr!

Myggplåga!



Lukas och jag åkte till mamma idag...
Trots att solen sken satt vi inomhus eller på en inglasad VARM altan pga MYGGEN!! Det är helt sjukt att man överhuvudtaget ens funderar över att bespruta eller inte mot mygg i det området! Jag lovar att någon från natur vårdsverket skulle var mer än välkommen hem till min mor för att grilla en solig kväll.
Lukas som är 2 ½ år gammal fick panik av myggmolnen, började gråta och ville åka hem . Vi kan som tur är åka därifrån, men STACKARS barn som bor där och måste hålla sig inomhus på sommarlovet!


http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/sandviken/1.1171886

För ett år sen.....



Oj vad tiden går.... Tycker verkligen att tiden bara rinner iväg. För ett år sen såg Lukas ut så här när min födelsedag firades. Snart är det dags igen... Huvva! 
Men samtidigt som det känns "jobbigt" att tiden går så fort, särskilt med Lukas, så gläds jag åt varje stund med honom och all den utveckling som sker. Hans ordförråd blir större för varje dag och han överraskar oss ständigt.
Tyvärr har det inte blivit mycket skrivet om sömnaden på senaste veckan men vi har ju egentligen semester:) och solen har strålat ! Bilder på nya tyger kommer inom kort! De är härliga.....

Nu är det dags för sängen, go´natt!

Inte bara ogräs.....



Har en helt underbar pion i min trädgård. Just nu ser den ut så här och den doftar ljuvligt. Synd bara att den blommar över så fort....

På väg till stranden!


Broschyrerna har kommit!




Idag kom broschyrerna jag beställt! Tog en vecka fast det skulle ta 21 dagar, så det var ju positivt. De blev helt ok tycker jag så nu ska de bara delas ut:)

Buffis på Facebook!

Gå gärna med i  Buffis facebookgrupp. Fina erbjudanden för medlemmar!

http://www.facebook.com/group.php?gid=109504603267

Ogräs kanske kan vara fina också...?!



I wish!

Tyvärr frodas inte bara de fina blommorna  i rabatterna utan även en hel del ogräs. Men att rensa ogräs känns inte som det mest lockande att göra när vädret är så underbart. Utnyttjar hellre varje minut jag kan tillsammans med Lukas på stranden. Han är som en liten galning i vattnet, älskar verkligen att bada:) Vem vet hur vädret blir framöver så vi fortsätter "simsim" i morgon också.

Hämtade i alla fall ett paket med tyger i dag och ville sätta saxen i dom direkt, underbara färger. Måste dock hålla mig tills de är tvättade. Men jag lovar att de hamnar i tvättmaskinen direkt i morgonbitti:)


RSS 2.0