Shoes!



Har shoppat nya skor! Inget man går långpromenader i men snygga till klänning och leggings i höst!

Regn!

Idag regnar det men det gör inte så mycket för min del eftersom jag bara sitter i källaren och syr! Har jättemycket att göra men det är kul:)



En liten smygkik på några plagg;)

Vinnare i tävlingen v. 34!

Vinnare av detta


är.......
 

                 AMANDA!

"Lite" plommon



Vi har två gamla plommonträd i vår trädgård. Ett jättestort och ett högt, smalt!
De är överfulla med frukt, grenarna hänger ner eftersom de blir så tungt.. Lukas gillar plommon så han kommer nog hänga vid trädet en hel del när de mognat men jag tycker det är lite otäckt med kärnorna. vill helst vara med och se till att han inte sväljer dem.

Sista dagen!

Tänk vad en vecka går fort! Idag är det sista dagen att tävla...

Kom ihåg att tävla!

Tävla här!

Seeeeg lördag.

Vilken slappisdag det varit... Lukas är lite snuvig och vill helst vara inne och kura. Byggare Bob går för fullt på DVD.n och så leker vi med bilar emellanåt.

Fredagkväll

God mat och lite rött har det blivit i kväll.
En bra start på helgen!


Fredageftermiddag!


Tröttis



Det var en trött kille jag fick väcka i morse! Ville inte alls vakna, men när "Stora maskiner" började på Bolipompa gick det bättre! Tänk att stora grejer som låter kan vara så spännande?! På väg till dagis såg vi sopbilen och utanför dagis en åkgräsklippare, så lyckan var gjord!

Torsdag

Nu går det helt plötsligt jättebra att lämna Lukas på förskolan. Han vinkar och ropar "HEJ DÅ!" så fort vi kommit innaför dörren:) Fröknarna berättade igår att de ser en helt ny sida av honom nu efter sommaren. Tidigare har han varit så lugn och inte gjort så mycket väsen av sig, nu är det en bestämd kille som säger ifrån när det inte passar. Så har han varit länge hemma och särskilt mot mig! Det är en hel del tvärtemot just nu och värre lär det nog bli.. den beryktade trotsåldern närmar ju sig!

Mil Palmeras!


Hår!

Jag tappar mycket hår och har gjort det ett tag, vet inte varför. Tydligen klagar jag en hel del över det för i morse satt Lukas bredvid mig i sängen och tittade på "Bolibompa". Plötsligt drar han i sina vita lockar och säger "tappa hår"! De uppfattar mer än man tror de små sötisarna:)


Fisyr  à la teskedsgumman!

Mamma på dagis!


(bild från sommaren -08)

Har precis lämnat lillskrutten på förskolan. Han stortrivs verkligen där och det brukar aldrig vara några problem när jag lämnar honom, men de senaste dagarna har det inte gått lika bra. Han vill att mamma ska stanna där med honom, blir jättearg och ledsen när jag ska gå. Jag vet att det går över så fort jag är utanför dörren men det gör ändå ont i mammahjärtat. Som tur är har han världens bästa dagisfröknar, han gillar alla skarpt och de gör så mycket roligt tillsammans.


Engelska mord!

Jag har en liten kärlek till engelska kriminaldraman! Väntar hela året på att det ska bli sommar och "Morden i Midsomer" börjar. Det är favoriten:)


I år var det tyvärr bara fyra avsnitt så nu får jag nöja mig med "Miss Marple"....


..och "Poirot"!


Tur att vi har två TV-apparater för Jonas gillar inte dessa serier... kan inte förstå varför!! Jag tycker det är jättespännande just för att man aldrig vet vem som är den skyldige, och så är de lite småcharmiga.,,
bloglovin

Tävling v 34.

Vinn:

Skriv en kommentar till detta inlägg om varför du vill vinna!
Tävlingen pågår t om. måndag den 24/8.
Lycka till!


bloglovin

Tomater!


Tävling!

I morgon kommer jag att starta en ny tävling, så håll utkik efter den!


Tomt hemma!

Lukas har sovit hos farmor och farfar i natt. Det var inte planerat så vi hade inget speciellt vi skulle göra, men gick ut och käkade lite god mat. Sen köpte vi med oss massor av choklad och satt framför TV.n och proppade i oss:) Visst är det skönt med lite tid ensamma och det är bra för Lukas att vara ifrån oss också ibland men jag saknar skrutten hela tiden. I natt har jag sovit jättedåligt, kanske på grund av att inte han kommit in och snusat mellan oss.
Nej nu måsta jag åka och hämta hem honom!

Lördag!


Lejongap från min rabatt!

En härlig, solig lördag har vi här idag. Lukas är med pappa hos farmor och farfar i stugan och hjälper till med att bygga ny brygga. Själv är jag hemma och ska klippa till lite nya kläder...

Om buffis

Jag har tidigare sagt att jag ska berätta om mitt lilla företag "buffis".   Jag startade min blogg med anledning av att jag ville berätta om "buffis" men under sommaren & semestern har det visat sig att jag har så mycket mer att skriva om :) För det mesta om Lukas, men han upptar ju mycket av min tid och han är det jag mest av allt vill prata om! Nu ska jag däremot inte prata om honom, utan om "buffis"! Jag registrerade mitt företag i mars, men tanken har funnits i många år. Jag har alltid varit en "pysslande" person och sytt har jag gjort sen jag var liten, satt alltid med min mamma när hon sydde och jag fick alltid prova på själv....
När jag blev vuxen sydde jag en del till mig själv men tanke på "buffis" startade egentligen när jag var gravid med Lukas. Jag ville inte köpa kläder för tidigt under graviditeten (skrock) men när det sen blev dags så tyckte jag det fanns så tråkiga unisex-kläder (vi hade inte tagit reda på kön) . Antingen var de vita eller ljusgula...
När Lukas sedan var ca tre månader köpte jag en ny symaskin och tanken på att sy roliga unisexkläder föddes..
Sedan dess har det nu gått ett par år (& ännu en symaskin har införskaffats) och när jag efter "vissa omständigheter" fick sluta mitt jobb som skolsköterska, registrerade jag "buffis" som företag. Jag älskar att sy och jag har så mycket idéer som jag vill förverkliga. Jag är självlärd och väldigt självkitisk. Nöjer mig inte förräns plagget är precis som jag vill ha det.
Eftersom jag syr alla plagg själv och använder material av hög kvalitet (= dyra) kan jag tyvärr inte hålla samma priser som de stora klädkedjorna. Däremot har man hos mig möjlighet att få ett unikt plagg med personlig design.  Jag drömmer om att kunna fortsätta designa och sy mina kläder och att "få ut" dem i landet, så är det någon som är intresserad av att bli återförsäljare är det bara att höra av sig till mig :)

Skoj!

Vad roligt, Elin som vann ett valfritt plagg från buffis i min tävling har gjort ett inlägg i sin blogg om vinsten! Som vanligt otroligt fina bilder! Kolla här!


Längtar!


Puss från Spanien!

Åh vad jag längtar tills vi åker till Spanien, nu är det nästan bara tre veckor kvar och tiden går ju jättefort. Synd bara att tiden går lika fort när vi är där (om inte fortare) men jag ska njuta av varje sekund! Ska bli kul att se vad Lukas tycker om havet. Tdigare har han gillat det och här hemma är han som en fisk i vattnet men nu kanske han reagerar mer på saltet. Fast havet är varmt och härligt nu så han kommer säkert att gilla det. Åhhh vad jag längtar......

Ny dag!


Under produktion!



En liten smygtitt på kommande buffis-plagg. Tillbringar dagarna nere i källaren och bara syr...

Härlig helg!



Vilken härlig helg vi hade! Tillbringade dagarna vid stugan, åkte båt, badade och njöt av solen.

Vattenskidor och ömma lår!

Idag har vi tillbringat dagen vid stugan. Underbart härligt..
Jag provade åka vattenskidor för första gången på MÅNGA år!! Tyvärr har rumpan blivit för tung så jag åkte på huk... orkade inte resa mig upp. Blev så irriterad.. Men det blir nya försök i morgon, skam den som ger sig. Är helt öm i låren och rumpan trots att jag inte åkte just något. Jonas åkte också och han kom upp på första försöket...hrmpf!! Hade Lukas varit lite större hade han också provat, han var helt till sig och ville åka lillvilden vår:)
Som vanligt en lördagkväll är det inte något vettigt att se på TV men när det är så här härliga kvällar är det minst lika skönt att sitta ute på altan och läsa som jag gör.

Härlig sommarkväll.

Åh vad härligt det är med solen och värmen som kommit tillbaka igen. Jonas slutade en timme tidigare idag så när jag hämtat Lukas på dagis åkte vi iväg till stugan och badade. Nu njuter jag av en riktigt skön sommarkväll sittande ute på altan med ett glas vitt, och ska precis börja läsa camilla läckbergs "Sjöjungfrun" .

Så här ska sommaren vara!

Min frulle!



Blåbär, hallon, youghurt, pinjenötter, solrosfrön och pumpakärnor!

Gårdagens blåbärsskörd!



I går lyckades jag få ihop fem liter härliga blåbär! Det gick jättelätt och snabbt... ca två minuter tog det, utanför IKEA haha! Helt klart värt de 100:- jag betalade för plockade och rensade bär.

Nu ska jag gå och montera denna mojäng på min symaskin!!

Pizza eller råtta?

Buba käkar pizza!


Bubblor och kusiner!

Igår åkte Lukas och jag till mor där Lukas moster och två kusiner också var. Sarah bor i Stockholm nu så henne träffar vi alltför sällan och Simon träffar vi inte ofta heller fast han bor nära. Lukas var helvild, spexajde och hittade på allt möjligt tok:)
Sen passade han naturligtvis på att bada eftersom mormor har ett härligt bubbelbadkar....


Idag ska jag hämta ett nytt "redskap" till en av mina symaskiner... Jag beställde den i maj och igår ringde hon från butiken och sa att den kommit!! Tog lite tid... Så sen kan jag sy ännu finare kläder (fniss) eller så sitter jag och svär över en grej som inte fungerar och att det inte blir som jag vill!

Min duktiga son!

Det var inga problem med att vare sig väcka Lukas eller lämna honom på dagis.  Han vaknade och var glad som vanligt, han skulle till dagis och sjunga "bä bä ita amm" sa han:)
När vi kom till dagis blev det lite konstigt.. Eftersom det inte var så många barn där var inte "hans" avdelning öppen utan han skulle vara på en annan, och hans "vanliga" fröknar var inte där än. Han såg lite fundersam ut och jag trodde att han skulle bli ledsen när jag gick men det var inga problem. Han stod och tittade i fönstret men inte efter mig utan på sin vagn som stod utanför ... jag såg hur han pratade med fröken och pekade på den:) Älskade unge!!


Slut på semestern!

I dag är det slut på semestern för oss och Lukas ska till dagis igen. Han ska vara där kl 8 så jag måste snart väcka honom, få se hur det går! Han har sovit till 9 - 9.30 de senaste dagarna och varit riktigt morgonkurig så det kanske inte alls blir så populärt att bli väckt! Han brukar i och för sig alltid vara glad på morgonen även fast vi väcker honom...
Hoppas det går bra att lämna honom på dagis också för det är ju jobbigt när han är ledsen då jag går fast det har inte heller hänt många gånger, han gillar dagis!
Nej nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sen väcka lillgrisen!


Bärplockning.. njaee...

Det är bara att konstatera att jag inte är skapt för att plocka bär! Vi hade varit ute i knappt en timme när det började regna så vi tog bilen och åkte en sväng i hopp om att regnet skulle sluta. Då såg jag plötsligt hallon efter vägen, så vi stannade, jag satte på mig en jacka som låg i bilen och trotsade regnet. Det blev lite hallon som vi ska äta till glass om en stund:) Det slutar regna och vi (jag) fortsätter blåbärsplockandet men tröttnar  när jag plockat ca en liter!! Jag tycker verkligen att det är jättetråkigt, fast det fanns gott om bär, men det händer liksom ingenting i hinken. Nej det blir till att köpa av andra som tycker det är roligt plocka, men jag förstår inte hur man kan tycka att det är  roligt att man säljer bären för 20-25:- litern. Jag skulle aldrig sälja min liter för 25:-!!
Jonas hittade i allafall lite kantareller så vi har lyxat med en kantarellpaj ikväll:)




Ut i blåbärsskogen!

Idag ska vi leka Putte i blåbärsskogen:)
Lukas ska vara hemma med sin faster medans jag och Jonas ska ut i skogen. Fast Jonas vill hellre plocka svamp om det finns någon. Ska bli kul att se hur länge jag har tålamod med de små blå, finns det mycket så går det nog bra men måsta man leta och bara hitta något enstaka då vet jag att jag snart ger upp!
Så nu hoppas jag på blåbärslycka!


Följ min blogg med bloglovin

RSS 2.0